Политологът от Тренд Димитър Ганев заяви пред Нова телевизия, че не

...
Политологът от Тренд Димитър Ганев заяви пред Нова телевизия, че не
Коментари Харесай

Има ли вероятност да няма нов кабинет?

Политологът от „ Тренд " Димитър Ганев съобщи пред Нова телевизия, че не изключва сюжет, при който да не може да се сформира кабинет след осъществяване на предварителни парламентрани избори.

„ Ако влезем в хипотезата, че въпреки всичко кабинет ще се направи, можем да кажем съвсем с решителност, че тази четворна коалиция, която направи кабинетът „ Петков ” преди 7 месеца, няма да има болшинство. Това сочи моментната картина ”, разясни той.

Това, по думите му, значи,че ще би трябвало да се търси друга настройка. „ Тя евентуално ще стъпи върху избрана евроатлантическа платформа и дневен ред, обвързван с позиции по отношение на Украйна, РСМ, еврото и така нататък Ще се търси консенсус към този вид дневен ред, с акцент върху битката със социално-икономическата рецесия ”, разяснява още политологът.

Според него се следи възобновяване на част от поддръжката за „ Продължаваме Промяната ”.

„ След 4-5-месечен тренд на ерозия в поддръжката за „ Продължаваме Промяната ” през юли той освен стопира, само че и се прекатурва. Има възобновяване на част от поддръжката ”, уточни той.

„ При всички случаи събитията от последните няколко месеца, имам предвид митингите към свалянето на ръководителя на Народно събрание и вота на съмнение, са напомпали Политическа партия. Доколко това ще е краткотрайно събитие, е мъчно да преценява ”, добави Ганев.

По думите му преимуществото, което има е минимално, само че демографските разбивки демонстрират, че електоратът на е по-лоялен, по-твърд и по-мобилизиран от този на Политическа партия. „ Това е обикновено за една по-стара партия ”, разяснява политологът.

Той е безапелационен, че при всички случаи по-добрият сюжет за е кабинет в границите на това Народно събрание.

„ Не е ясно едни нови избори по какъв начин ще им се отразят. Не виждам никакви условия за напредък от ноември предходната година, а в противен случай – имат опция за още по-нисък резултат. В рамките на тези 6-7 месеца това ръководство надали им е донесло позитив. Конфликтът с Радев, изгонването на русите дипломати, влошените връзки с Русия на един русофилски електорат надали му наподобява добре ”, счита Димитър Ганев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР